Rätta lotto

Det finns väldigt många olika typer av lotto men de flesta tänker nog på Svenska Spels variant när de hör ordet. Om du spelar regelbundet vill du säkerligen också kunna rätta lotto på ett enkelt sätt. Det finns flera sidor på nätet som redovisar dagens lottorad strax efter dragningen. De flesta väljer dock att kolla hos Svenska Spel eftersom det är de som står bakom spelet. Där kan du också gå tillbaka och hitta äldre dragningar.

rätta lotto

Så kan du rätta lotto hos Svenska Spel

Lotto går vanligtvis på onsdagar och på lördagar. Många har en fast kupong som de lämnar in automatiskt varje gång det är dags. Det är möjligt eftersom det är ganska billigt att spela lotto. Då behöver du inte vara orolig för att du ska missa en dragning. Eftersom många kör med samma nummer varje dragning sparar det mycket tid. 

Vill du rätta lotto direkt hos Svenska Spel börjar du med att besöka deras hemsida. Sedan klickar du dig bara fram till lotto och väljer rätt datum. Där kan du jämföra de vinnande siffrorna med din egen kupong. Du ser alltid vad utdelningen blev och hur många som hade ett visst antal rätt även om du inte vann själv. Det kan vara roligt att se hur många som lyckades vinna en viss spelomgång.

Så vinner du på lotto

För att du ska kunna rätta lotto korrekt måste du först veta hur det går till. Du ska alltså välja ut 7 nummer av 35 och hoppas att de blir dragna i den stora tv-sändningen. Skulle du vara ensam vinnare på 7 nummer är du alltid garanterad en miljonvinst. Det går även vinna om du har färre rätt men då handlar det inte alls om lika stora summor. 

Som vi skrev ovan drar man lotto två gånger i veckan. Det är två dragningar per dag. Du bestämmer själv om du vill vara med i båda dragningarna eller bara den ena av dem.

Rätta lotto automatiskt

När du ska spela lotto har du två alternativ. Antingen spelar du hos ett ombud eller direkt hos Svenska Spel. Om du väljer det sistnämnda alternativet behöver du inte tänka på att rätta din kupong. Din lott rättas nämligen automatiskt av Svenska Spel. Dock är det alltid bra att logga in och dubbelkolla ifall det blev någon vinst. Den kan du i så fall ta ut till ditt bankkonto när du vill. 

Det finns även en inställning hos Svenska Spel så du kan få ett mejl när din lottokupong är rättad. Det kan du fixa under inställningar om det är något du tycker låter praktiskt. Du kan sedan stänga av det om du inte tycker det gör någon nytta.

Ett billigt nöje

Något som många tycker är roligt med Lotto är att alla tävlar på lika villkor. Det är ett helt turbaserat spel och bygger inte på några regler eller strategier. Alltså kan alla åldrar vara med och plocka ut nummer på kupongen. Glöm dock inte bort att det är 18-års gräns på allt spel i Sverige. En rad kostar dessutom bara 3 kronor. Du kan alltså lägga till ett par rader och fortfarande komma billigt undan. Spelar du dessutom tillsammans med andra kan ni lämna in fler rader. 

 

Du ska inte räkna med att du vinner så mycket på lotto att du kan leva på det. Det är bara lite spänning i vardagen. Allt du vinner ska ses som en bonus. Då undviker du även att hamnar i risken för spelmissbruk. Svenska Spel lägger ner mycket tid på att se till att alla har en bra spelupplevelse. I det ingår att ingen ska hamna i ett spelmissbruk. Det finns mer information om det på deras hemsida.

Lämna in din rad på nätet

Om du vill kunna spela lotto vart du än befinner dig är det bäst att spela hos Svenska Spel. Det är enkelt att skapa ett konto med BankID och börja spela. Det bästa är att du kan skapa en prenumeration och alltså spela automatiskt flera veckor i rad.

Vanliga frågor och svar om rätta lotto

Självklart! Det kan du göra både hos Svenska Spel och flera fristående sajter. 

Ja, det kan du. TV4 sänder dragningen varje onsdag och lördag. Kolla i tablån för att de den extra tiden.

Du behöver minst fyra rätt för att det ska ge någon utdelning. För att du ska ha chans på miljonvinster är det sju rätt som gäller. Som ensam vinnare är du garanterad en miljon kronor.