Rätta Keno

Keno har många likheter med lotto och är ett turspel till 100%. Du kan spela och rätta Keno dagligen om du skulle vilja. Varje gång du spelar har du chans att vinna upp till 15 miljoner kronor. Dock är det väldigt svårt att pricka in denna högsta vinst. Därför kan du bara se det som en rolig sak att göra i vardagen. Du vinner även om du har färre rätt men då handlar det inte om lika höga summor.

rätta keno

Så går en omgång Keno till

För att du ska kunna rätta Keno måste du först veta hur spelet går till. Under en kenodragning så slumpar man fram 20 av 70 stycken nummer. Du kan välja ut upp till 11 stycken av dessa nummer. Ju fler nummer du väljer desto större summor kan du vinna. Du kan välja att endast spela på 1 nummer men då kan du inte räkna med några höga vinster. Om du spelar på Kung Keno kommer du ytterligare öka dina vinstchanser. 

När alla de ordinarie numren har dragits så drar man ytterligare ett nummer och det är det som är Kung Keno. Om du har det numret  i din rad så kommer du bli en vinnare. Därför är det ofta spännande att rätta keno live och se om du prickar in tillräckligt många rätt.

Spela Keno direkt hos Svenska Spel

Om du vill slippa ta dig till ett ombud är det enklast att logga in på Svenska Spels hemsida och spela Keno där. Då kan du direkt göra en insättning och plocka ut dina nummer. Du kan markera vilka nummer du vill eller låta Svenska Spel välja dina nummer slumpmässigt. Det går att spela upp till sex rader samtidigt. Sedan väljer du bara din insats och hur många dagar dina nummer ska gälla. Det går alltid att förlänga spelet om du skulle vilja det.

Rätta Keno i TV

Är du ett hängivet fan av Keno kan du alltid rätta din kupong samtidigt som du tittar på dragningen på TV. Keno sänds alltid på vardagar klockan 18.50 på TV4. På helgerna så visar man det klockan 17.55. Du kan alltså göra det till en vana att alltid kolla på dragningen samtidigt som du spelar. Det är väldigt spännande att se varje boll komma upp på skärmen och se om det är en matchning på kupongen. När alla nummer har dragits redovisar man också hur många som fick ett visst antal rätt.

Rätta din kupong hos Svenska Spel

Du behöver inte sitta framför TV:n varje dag för att rätta keno. Det går lika bra att gå in på Svenska Spels hemsida och leta fram rätt datum. Då behöver du bara en mobil eller en dator. Där kan du även leta fram gamla kuponger om du skulle ha glömt att rätta ett av dina spel. Svenska Spel är inte de enda som lägger ut dagens kenorad. Det finns många andra sajter som gör detsamma. Du väljer själv om du vill kolla på någon av dem eller hos Svenska Spel. 

Kryssa för att du vill ha rättning via e-post

När du spelar hos Svenska Spel kan du kryssa i att du vill ha det rätta resultatet via e-post så snart en kenodragning är avslutad. Då är du säker på att du aldrig missar en dragning. Det är perfekt för dig som inte brukar följa dragningarna när de går live. Du kan alltid klicka i att du inte vill ha mejlet om du av någon anledning slutar spela Keno. Då går du bara in under dina inställningar hos Svenska Spel.

Keno är ett spännande turspel

Keno är ett klassiskt spel som alla kan spela. Du behöver inga förkunskaper utan behöver bara plocka ut vissa nummer. Sedan är det bara att följa dragningen och hoppas att turen är på din sida. Det är inte lätt att vinna på Keno men om du vinner kan du räkna med en drömvinst. Du kan även spela ofta eftersom det inte kostar så mycket att lämna in en rad.

Vanliga frågor och svar om rätta Keno

Ja, det kan du. Dragningen sänds varje dag på TV4. Då kan du rätta dina rader i direktsändning och se om det blev någon vinst.

Den största dragningen är den som anordnas varje dag av Svenska Spel. Därför är det bäst att skapa ett konto hos dem och spela där.

Ja, det är inga problem. Du behöver bara gå in på Svenska Spels hemsida eller kolla på någon annan sajt som regelbundet lägger upp Kenorader.