Rätta Eurojackpot

Eurojackpot är det största lotteriet i Europa och går att spela på i en rad antal länder inklusive Sverige. Det är dragning två gånger i veckan och du kan rätta Eurojackpot på flera sätt. Ett av de smidigaste sätten är att gå in på nätet och söka upp den rätta raden. I Sverige så kan du bland annat spela Eurojackpot hos Svenska Spel. De publicerar också resultaten på sin hemsida med tillhörande statistik om hur många som vann. Du kan se hur många som hade ett visst antal rätt både i Sverige och internationellt.

rätta Eurojackpot

Detta är Eurojackpot

Om du älskar lotto får du inte missa Eurojackpot. Det är ett europeiskt lotteri där hela 18 länder i Europa samarbetar. Det är dragning på tisdagar och fredagar men du väljer själv hur ofta du vill spela. För att vara med i lotteriet behöver du välja 5 av 50 nummer. Många väljer att köra på sina turnummer varje gång de ska spela. Utöver dessa fem nummer ska du även välja två stjärnnummer av 12 stycken möjliga. 

Att lämna in en rad kostar alltid 25 kronor. Du kan spela flera rader för samma omgång om du vill. För att vinna måste du ha minst 2 rätt plus ett av stjärnnumrerna. Den högsta möjliga vinsten ligger på strax över 1 miljard kronor. Det var nyligen en dansk man som vann cirka 1 miljard på just Eurojackpot. Så det visar att det är möjligt även fast det är väldigt svårt. I Sverige har det funnits sex jackpottvinnare som kammat hem storvinster.

Här kan du lämna in din rad till Eurojackpot

Som svensk är det lättast att spela på Eurojackpot hos Svenska Spel. De har svensk licens från Spelinspektionen och du kan logga in med ditt mobila BankID. Du kan sedan plocka ut dina rader via din telefon eller via dator. 

Om du sedan vill rätta dina rader behöver du bara klicka på fliken där det står “resultat”. Då får du upp de rätta talen för den senaste dragningen. Vill du se en äldre dragning är det bara att ändra datum i kalendern. Under den rätta raden finns statistik för hur många som vann. Det kan vara lite roligt att se hur många som vann samtidigt som du ska rätta Eurojackpot.

Finns det några strategier?

Eftersom Eurojackpot är ett lotteri finns det inga strategier du kan använda dig av för att öka dina vinstchanser. Du får bara välja ut några nummer och hoppas att turen är på din sida. Alla nummer slumpas fram varje dragning. Det går alltså inte gå tillbaka till äldre dragningar och försöka lista ut vilka nummer som dragits mer frekvent. Det spelar ingen roll för de spelomgångar som kommer. 

Det brukar vara väldigt populärt att gå ihop flera stycken och spela flera rader. Då kan dela på vinsten om det skulle bli någon sådan. Det kan även vara kul att följa dragningen ihop och se om man prickar rätt på några nummer.

Rätta Eurojackpot på andra sajter

Eftersom Eurojackpot lockar så många spelare finns det även flera sajter som redovisar raderna. Det är alltså inte svårt att hitta en sajt där du kan rätta din rad. Du behöver normalt inte skapa ett konto utan det är information som är tillgänglig för alla. Då kan du välja att rätta Eurojackpot när det finns tid för det.

Lite bakgrundsfakta om lotteriet

Eurojackpot grundades 2006 för att bli en konkurrent till EuroMillions. Eftersom flera länder deltar kan man erbjuda en högre jackpott än nationella lotterier. De länder som deltog från början var Finland, Tyskland, Danmark, Italien, Nederländerna och Slovenien. Efter de första förhandlingarna anslöt även Estland. Man började sälja biljetter till första dragningen sex år efter förslaget först låg på bordet. 

Första dragningen skedde den 23 mars 2012. Sverige gick med ett år senare, alltså 2013 tillsammans med en rad andra länder. Idag är Eurojackpot större en EuroMillions sett till antalet spelare. En annan rolig kuriosa är att Spanien är det enda land där du kan spela både EuroMillions och Eurojackpot.

Vanliga frågor och svar om rätta Eurojackpot

Det finns flera sajter som redovisar veckans rader men en av de största är Svenska Spel. Där kan du också lämna in din kupong.

Tyvärr inte, I Sverige är det inte någon som sänder dragningarna från Eurojackpot. 

Du måste ha 5+2 rätt. Det är alltså fem ordinarie nummer plus två stjärnummer. Är du ensam vinnare är du då garanterad 10 miljoner euro.