Rättningskod

Rättningskod är något som främst används av ATG och travet. Det är ett enkelt sätt att rätta dina kuponger i efterhand. Det kan liknas lite vid den kontrollruta som brukar finnas på lotter. Varje kupong har en unik rättningskod som du kan fylla i på ATG:s hemsida i efterhand. Det viktiga är att du fyller i den inom 10 dagar, annars kommer den inte att visa något resultat. Din kod finns längst ner på ditt spelkvitto och består av nio stycken bokstäver.

Rättningskod

Så gör du för att fylla i din rättningskod

Det är väldigt enkelt att använda din rättningskod. Allt du behöver göra är att klicka dig in på ATG:s hemsida efter att loppet du spelat på är slut. Det enklaste är att skriva in ATG.se/kod i din webbläsare. Då kommer du direkt till den sida där du ska fylla i koden. Sedan knappar du bara in koden i fältet som kommer upp. Du får direkt reda på det blev någon vinst på kupongen eller inte. Det är väldigt smidigt om du har spelat hos ett ombud och vill rätta din kupong utan att gå igenom loppen ett och ett. 

ATG kommer redovisa hur många rätt du hade och hur hög den eventuella vinsten blev. Har du spelat hos ett ombud är ett enklast att gå tillbaka dit om du vill kvittera ut din vinst. Om du spelar hos ATG kommer vinsten krediteras till ditt konto automatiskt.

Vad krävs det för att vinna på hästar?

Att spela på hästar är inte alltid det lättaste. Du kan enbart gå på oddsen och välja hästar lite på chans. Det kan gå hem i några av de mindre spelen som Dagens Dubbel där det endast krävs två rätt. Det finns alltid chans för skrällar och att din kupong går in. 

Att spela på ett lopp som V75 eller V86 kräver ofta lite mer research. Då behöver du få in 7 respektive 8 rätt för maxvinst. Därför är det bra att läsa på om de olika hästarna, hur de har presterat den senaste tiden och vilken bana de ska köra på. Det finns väldigt mycket information på nätet så det gäller bara att du har tiden att sätta dig in i detta. Sedan gäller det även att ha turen på sin sida.

Köp en andel och kolla med rättningskod

Det blir allt mer populärt att köpa en andel istället för att försöka tippa själv. När du gör det får du en spelkupong precis som vanligt och också tillgång till en rättningskod. Om du ska spela på stora lopp som V75 finns det vanligtvis en uppsjö av lag att köpa in dig i. Dessa hittar du på ATG:s hemsida. När du klickar dig in på ett lag ser du hur många andelar det är i laget. Ju färre andelar desto färre personer behöver du dela en eventuell vinst med. Ett lag kan också sälja flera olika andelar. 

Du behöver inte följa med i loppen när du köper en andel utan kan rätta i efterhand precis som vanligt. Då kan du fylla i din rättningskod och se om det blev någon vinst så länge det är inom 10 dagar.

Dessa travspel kan du betta på

En rättningskod är alltså något du får när du spelar på trav hos ATG. Men det finns väldigt många olika travspel att välja på. Vissa går en gång i veckan och vissa går dagligen. Några av de största är V75 och V86. Här är det ofta flera miljoner kronor i omsättning. För att få in maxvinsten måste du ha alla rätt. Du får dock även lite utdelning om du har färre rätt. 

En tävling som du ska spela på varje dag är Dagens Dubbel. Den går dessutom flera gånger om dagen. Om du vill veta exakt vilka tävlingar som är aktuella är det bäst att gå in på ATG:s hemsida. Där där ser du de kommande tävlingarna. Det inkluderar även galopp.

Vanliga frågor och svar om rättningskod

Det är en kod med nio stycken bokstäver som finns på ATG:s trav- och galoppkuponger. 

Den skriver du in på ATG:s hemsida. Du måste använda den inom 10 dagar från att loppet är slut för att det ska fungera.

Det kommer automatiskt upp på skärmen när du fyller i din kod. Då ser du ditt antal rätt och om det blev någon utdelning. Det är ett väldigt smidigt sätt att rätta.