Rätta Stryktipset

Stryktipset är en riktig klassiker som många spelar på varje helg. Det är ett tips där du ska tippa utgången i 13 matcher från de engelska ligorna. De flesta matcherna är från Premier League men det kan också vara från de lägre ligorna. Det finns två sätt du kan rätta Stryktipset. Det ena är att följa med live samtidigt som matcherna spelas. Annars går det även att rätta din kupong i efterhand.

People bet soccer game match on internet

Så kan du rätta Stryktipset

Stryktipset är ett koncept som bara finns hos Svenska Spel och deras ombud. Det är alltså där du måste lämna in din kupong om du ska vara med och betta. Du kan både plocka ut din egen kupong och köpa andelar i ett lag. Om du köper andelar låter du någon annan tippa åt dig. Sedan delar hela laget lika på en eventuell vinst. 

Om du vill veta hur det har gått med din kupong när alla matcher är färdigspelade loggar du in på Svenska Spels hemsida igen. Där ser du hur många rätt du hade och vad utdelningen blev för de med 13 och 12 rätt. Om du spelar på nätet rättas din kupong automatiskt. Du får även en eventuell vinst utbetald utan att behöva göra något extra.

Kupongen uppdateras i realtid

Så snart den första matchen börjar på Stryktipset så börjar Svenska Spel uppdatera kupongen på sin hemsida. Du ser alltså utdelningen om det nuvarande resultatet står sig. Då kan du hela tiden följa med i matcherna och se hur du ligger till. Det brukar bli mer spännande ju fler matcher som blir färdiga. Ibland är dock matcherna utspridda över två dagar. Då måste du kanske vänta till nästa dag för att se om du vinner eller inte. 

Ett annat sätt att hålla koll på matcherna och rätta Stryktipset är att ladda ner en resultatapp. Flashscore är ett väldigt populärt alternativ. Där kan du markera de matcher som är med på Stryktipset. Då får du en notifikation på din mobil varje gång det blir mål. Du får även en notifikation med slutresultatet när matchen är över. Då kan du vara säker på att du inte missar något.

Detta är Stryktipset

Stryktipset gjorde entre redan 1934 långt före internet var ett faktum. Då hade du bara möjlighet att spela i fysiska spelbutiker. I starten var det bara 12 stycken matcher och kupongen kostade 25 öre per rad. Det var först 1969 som de började med 13 matcher på kupongen. Normalt så går alltid tipset på lördagar men det beror lite på hur det ser ut med spelschemat. 

För alla 13 matcher har du tre alternativ. Du kan spika en match, halvgardera eller helgardera. Ju fler halvgarderingar och helgarderingar du tar med desto dyrare blir kupongen. Många väljer därför att spela någon form av system för att få ner priset. Du kan till exempel spela ett reducerat system på Svenska spels hemsida.

Rätta Stryktipset och vinn stort

Vinstsumman är aldrig densamma på Stryktipset utan det är flera faktorer som spelar in. Först och främst beror det på hur många som har 13 rätt. Det bästa är förstås om du är ensam vinnare och inte behöver dela med några andra. Det andra beror på vilka lag som vinner. Om ett lag med högre odds vinner en match kommer vinstsumman att gå upp. Vill du vinna stora pengar ska du alltså hoppas att det skrällar lite i matcherna. Då finns det stor chans att det blir miljonutdelning. 

För att ha störst chans att vinna ska du vara så påläst som möjligt om matcherna. Känner du att du inte har tid med det kan du alltid köpa en andel. Många lägger ner flera timmar och dagar på att välja ut rätt matcher. När de öppnar ett andelsspel har de större budget och kan ta med fler halv- och helgarderingar. Även om du får dela på vinsten med alla andra som har köpt in sig i samma andel kan det fortfarande bli en bra slant. Du kan rätta Stryktipset precis som vanligt när du köper en andel.

Vanliga frågor och svar om rätta Stryktipset

Du kan börja rätta matcherna så fort det är avspark i den tidigare matchen på kupongen. Dock ser du inte slutresultaten förrän alla matcher är spelade.

Ja, det kan du göra. Det enklare är att rätta det hos Svenska Spel som också är sajten som driver Stryktipset.

Det står alltid hur mycket 13 rätt kommer ge på Svenska Spels hemsida om det nuvarande resultatet håller i sig. Blir det mål i en match kommer det uppdateras.